Female Swimmers

Simgrupper

Swimming Victory

Vattenrally

I vattenrally lär sig den unga simmaren hur man kan röra sig i vattnet. Vattenrally har som målsättning att förbättra barnets förmåga att vara bekväm i vattnet och röras där. Barnet har möjlighet att utveckla sina kunskaper i simning utan att glömma lekfullheten.Träningen är uppbyggd som en kurs på 10 ggr, under vilken det finns möjlighet att avlägga olika skicklighetsprov. Kontakta oss för intresseanmälan.

Måndag

Tisdag

-

-

Onsdag

-

Torsdag

-

Fredag

-

Lördag

Söndag

10:00-11:00

-

Swimming Coach

Teknikrally

Teknikrally är planerad för unga simmare i åldern 7-12. Målsättningen är att utveckla de fyra simsätten; frisim, ryggsim, bröstsim samt fjärilsim så att simmaren ska kunna simma 100m medley med en teknik enligt tävlingsregler. När barnet rör sig mångsidigt i vattnet utvecklas även tilliten till vattnet som element och barnet blir samtidigt skickligare och kan röra sig effektivt i vattnet. En skicklig simmare behärskar andningen, simställningen samt rörelserna i vattnet och utvecklar förutsättningarna för att bli en duktig simmare. Förhandskunskaper som krävs för teknikrally är att barnet bör kunna simma 50m i stora bassängen. Tag kontakt för mer information.

Tränare: Minea Sacklén och Anne Ström

Måndag

Tisdag

-

-

Onsdag

-

Torsdag

Grupp 1

16.30-17.30

Fredag

Grupp 1 & 2

16:30-17:30

Lördag

Söndag

-

Grupp 2

11:30-12:30

Swim Coach

Specialsimning

Barn och ungdomar med särskilda behov har möjlighet att träna simning med Jarmo Huhtala som tränare. Deltagarna i specialsim behöver kunna simma eftersom träningen sker i stora bassängen. Simmare som inte klarar sig på egen hand i omklädningsrummet behöver ha en stödperson med sig. 

Förfrågningar via kontaktformuläret

Måndag

Tisdag

18:00-19:00

-

Onsdag

-

Torsdag

-

Fredag

-

Lördag

Söndag

-

-

Happy girl swimming in pool

C-gruppen

Från teknikrally går simmarna vidare till C-gruppen. Här finslipas simteknikerna fortfarande. Det är viktigt att röra sig mångsidigt i vattnet och utveckla simkunskaperna. Målsättningen är att lära sig de olika simteknikerna utan att glömma lekfullheten. När man lärt sig grunderna i rygg-, bröst- och frisim börjar man lära sig tävlingssimning med mer fokus på vändningar och starter.  Målsättningen är att ge kunskaper och färdigheter för en karriär som tävlings- eller aktiv motionsidrottare. I träningen ingår även deltagande i små tävlingar. Förhandskunskap som krävs är att klara av att simma 200 m eller deltagande i teknikrally.

Tränare: Katja Kanerva och Minea Sacklén

Måndag

Tisdag

-

C1

16.30-17.30

Onsdag

-

Torsdag

-

Fredag

17.30-19.00

Lördag

Söndag

C1

10.00-11.30

12:30-14:00

Swimming

B-gruppen

B-gruppens simmare tränar 3-5 gånger i veckan och det finns möjlighet att aktivt delta i tävlingar. Målsättningen är att fortsätta utveckla och finslipa simtekniken, vändningar och starter. 

Tränare: Mats Eklund, Emma Thodin, Daniel Stephens, Susanna Jakobsson, Mikael Lundqvist. Ansvarig tränare/program: Sofia Pascutti

Måndag

Tisdag

-

17:30-19:00

Onsdag

17:00-19:00

Torsdag

17:30-19:00

Fredag

06:30-08:00

Lördag

Söndag

16:00-18:00

-

_edited.jpg

A-gruppen

Gruppen består av erfarna tävlingssimmare, som tränar 6-11 gånger i
veckan och tävlar målinriktat. Målet är att utvecklas såväl fysiskt som
tekniskt för att nå framgång i regionala och nationella tävlingar.

Måndag

Tisdag

-

-

Onsdag

-

Torsdag

-

Fredag

-

Lördag

Söndag

-

-